Trvalé odstranění záznamů
Obecné informace
Při trvalém odstranění jsou informace trvale odstraněny z databáze systému. Trvale odstraněné položky již nelze obnovit, na rozdíl od bezpečně smazaných záznamů. Před trvalým odstraněním si ověřte, že záznam již není potřebný.
Jak trvale odstranit záznam
Aby byla volba pro trvalé odstranění záznamu konkrétní evidence dostupná, musíte mít vybranou evidenci otevřenou a aktivní v hlavním dokumentu.
Vyberte záznam nebo záznamy, které chcete trvale odstranit.
Na kartě Domů ve skupině Základní volby klikněte na
Smazat trvale nebo použijte kontextové menu.
Při odstranění záznamu se zobrazí upozornění. Pokračujte volbou Ano.
Tip
Záznam(y) lze také smazat přes klávesovou zkratku Ctrl+D.
Indikace smazaného záznamu
V detailu trvale smazaného záznamu se zobrazí žlutý informační proužek v horní části hlavního dokumentu s textem: "Smazaný záznam - [název záznamu], se kterým právě pracujete, byl smazán."