Aktivace/deaktivace uživatelského pohledu

Aktivace/deaktivace uživatelského pohledu

Aktivace uživatelského pohledu

Předpoklad

Uživatelský pohled lze aktivovat jen za předpokladu, že je nastaven mezi oblíbenými položkami.

Aktivace uživatelského pohledu lze provést následujícím postupem:

  1. Volbou Domů > Uživatelské pohledy.

  2. V nabídce vyhledejte uživatelský pohled, který jste si přidali mezi oblíbené a u něj vyberte jednu z následujících variant:

  • Pohled a datové zobrazení - aktivuje se celý uživatelský pohled, tzn. pohled a datové zobrazení. V případě, že pohled nemá uložené žádné datové zobrazení, zruší systém aktuální datové zobrazení a filtr a aktivuje pouze pohled.

  • Pohled - aktivuje se jen pohled. V případě, kdy je uložené pouze datové zobrazení, je toto tlačítko neaktivní (vyšedlé).

  • Datové zobrazení - aktivuje se pouze datové zobrazení. V případě, kdy je uložený pouze pohled, je toto tlačítko neaktivní (vyšedlé).

  • Filtr - aktivuje se datové zobrazení jako filtr v tabulce. V případě, kdy je uložené datové zobrazení s "JOIN operací", je toto tlačítko neaktivní (vyšedlé).

image-2025-10-23_8-27-48.png



Poznámka

V jeden okamžik může být vybrána pouze jedna varianta uživatelského pohledu.

Deaktivace uživatelského pohledu

Deaktivaci uživatelského pohledu lze provést 2 způsoby:

  1. Volbou Domů > Uživatelské pohledy > Výchozí pohled.

  2. Volbou Zobrazení > Obnovit výchozívíce zde.